Meille leijailli viikonloppuna jouluiset tuoksut kun pikkuleipuri ja sen äiti innostuivat joululeivonnaisten tekoon! Joulutorttuja, pipareita ja kinuskikarkkeja!

Teimme viikonloppuna jo kolmannen kerran joulutorttuja tänä vuonna, mutta tällä kertaa luumuhillon rinnalle tein muutaman tortun omenamarmeladilla ja voi kun maistui! Olen yleensä perinteissä pidättäytyjä, mutta nämä olivat kyllä niin ihania! Ja kuuluvathan omenatkin jouluun ;) Glögiä meillä on juotu jo paljon, enemmänkuin jotkut sitä koko joulun aikana kuluttavat. Mikä sen rauhoittavampaa kuin, että saa illalla vetää villasukat jalkaan, painua sohvan nurkkaan mutustaen joulutorttua ja juoden glögiä. Hekuttelijalle joulu on taivaallisen ihanaa aikaa!page-normal.jpg

Vuoden ensimmäiset piparitkin tuli leivottua, toki valmistaikinasta. Hyvältä ne maistuivat siitä huolimatta. Ja itsetehdyt koristelut pelastivat hieman tilannetta ;) Olen kyllä kovasti haaveillut piparkakkukarusellin teosta, mutta jää nähtäväksi syntyykö sitä tänäkään vuonna vai teenkö piparkakkutalon kuten joka vuosi. Ohjekin tuohon ihanuuteen löytyy Mansikkamäki-blogista, ja vaikka mitä muita ihania leivontaideoita! Kannattaa käydä kurkkaamassa: http://ebetys.blogspot.fi/2012_11_01_archive.html

karuselli-normal.jpg

Joulukuu alkaa jo viikon päästä! Harmittavaa on se, ettei jouluun valmistautumiseen ole kesäloman pituista aikaa vaan kaikki pitää tehdä viikonloppuisin ja viikolla, mutta olen päättänyt etten kiirehdi turhaan tai stressaa. Siinä tavoitetta kerrakseen!

Kuumeisena odotan lumen satamista maahan, metri kaupalla! Hiukan valkoista maahan sentään on jo laskeutunut. Täältä tullaan Joulu!